Устройство, организация и правомощия на Сметната палата

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2010-09-12
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 53 стр.
Изтегли: Doc format .Doc (383KB)     Rar format .Rar (58KB)     Html format .Html (309KB)

Ключови думи и изрази:

Сметна палата, организационна структура, статут, контролна дейност, акт за констатация, разпореждане за спиране, отстраняване на нарушенията, имуществена отговорност, доклад, отчет, държавен финансов контрол, ИНТОСАЙ, Народно събрание, конституция

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Приетия Закон за Сметната палата от 1995 г. е изключително постижение за демокрацията в България, едно доказателство за публичност на управлението в най-важната му част – финансовата, потвърждение за възможностите да се упражнява независим контрол върху държавните финанси.

Настоящата Сметна палата е институция, която едновременно съчетава независимост и висока степен на специализация и професионализация, които са гаранция за ефективност и добро име. В процеса на своята работа Сметната палата се изправя пред много предизвикателства, свързани с протичащата реформа в бюджетната сфера и присъединяването на България в ЕС.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

Време за зареждане: 0.47 сек