Сметната палата – върховен контролен финансов орган

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2010-09-12
Рейтинг:
3.5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 106 стр.
Изтегли: Doc format .Doc (682KB)     Rar format .Rar (131KB)     Html format .Html (578KB)

Ключови думи и изрази:

Сметна палата, структура, държавен финансов контрол, Народно събрание, имуществена отговорност, вътрешноведомствен контрол, вътрешен одит, конституция, финансов одит, одит на изпълнението, държавен бюджет, Българска народна банка, акт за констатации, ИНТОСАЙ, отчет за дейността

Частично (кратко) резюме на темата

ВЪВЕДЕНИЕ

В съвременната икономика от смесен тип най-важния комплексен инструмент за контролиране и регулиране на обществените процеси в тяхната цялост е консолидирания държавен бюджет. Той е сложна финансова конструкция, която отразява политиката на правителството в различните за него направления, като здравеопазване, култура, инфраструктура и т.н.

Създаването на модерна административна система функционираща в съответствие с нормативната уредба на ЕС, както и провеждането на икономическите реформи изискват създаването на ефективен контрол върху държавните финанси, гарантиращ прозрачност и публичност, както и коректност при управлението на държавния бюджет.

Израз на независим експертен контрол върху бюджетната сфера е институцията на Сметната палата

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

Счетоводен software (реклама)

Stores 96 SP 3.5 preview Stores 96 SP 3.5 - безплатна програма за обработка на складова наличност по средно претеглена доставна цена на стоката.
  • Номенклатури: контакти, стоки, обекти, приход, разход и наличност.
  • Операции доставка и продажба, както и механизъм за трансфер на стоки от един в друг склад.
  • Проследяване на стока към приход и разход.
  • Печат на всички номенклатури и справки.
Повече инфо: www.ptonev.com
  • Автори печелете пари

Време за зареждане: 0.41 сек