Трафик на хора

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-04-25
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 34 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Предмет: Наказателно право
Цена:
 (44 лв) 39.60 лв (нова цена)
  (Спестявате 4.40 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (104KB)          Html format .Html (35KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

трафик на хора, престъпление против личността, субективна страна на престъпление, наказателно право, Конвенция за защита правата на човека, организирана престъпност, жертви на трафик, правна защита, нарушаване на човешки права, български правозащитни организации

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Трафикът на хора е търговия с човешки същества. Той включва транспортирането на хора в дадена страна или през границите й чрез измама, принуда и насилие, заробване или лъжа. Жертвите изпадат в ситуации на злоупотреба или експлоатация, като насилствена проституция, робски практики, побой, или извънредна жестокост, непосилен труд или експлоатационен домашен труд. Трафикът на хора е световен проблем.

Ето защо настоящата курсова работа има две основни цели. От една страна, да представи обстоен преглед на проблема чрез разглеждане на неговата правна уредба като престъпление по Наказателния кодекс на Република България, както и по Закона за борба с трафика на хора. От друга страна, целта е да се покаже важността на разглеждания въпрос, без да се разгръща единствено в рамките на националното ни законодателство.

Тъй като борбата с трафика на хора е един от най-големите и основни морални дългове на света през 21 век, ще бъде обърнато внимание и на борбата срещу трафика на хора на международно ниво.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.49 сек