Възникване и основни функции на правото като цивилизационен феномен

Вид: курсова работа
Прибавен: 2012-04-16
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 19 стр.
Университет: Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий"
Специалност: Икономика на туризма
Предмет: Право
Цена:
 (38 лв) 36.10 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.90 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (165KB)          Html format .Html (84KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

право, функции, значение, възникване, развитие, видове, цивилизационен феномен, обективно право, субективно право, частно право, публично право, наказателно право, гражданско право, общество, държава, закон, Ценос, Хамураби, законите на Ману, престъпление

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Независимо от тезите за преддържавния му произход, правото на модерната цивилизация е рожба и атрибут на държавната организация на обществото. Същевременно отношенията между тях са деликатни. Като създава правото, държавата сама се подчинява на неговите норми и ограничава държавната власт в рамките на формираната от нея законност. Това осигурява относително самостоятелното действие на правото в социалната практика. Всяка промяна на конкретно законодателство ангажира общественото внимание, създава противодействие, абсорбира голяма управленческа енергия, изисква правна обосновка и мотиви за целесъобразност.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.49 сек