Проектиране на автоматизирана информационна система за разпределение на пощенски картички

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-04-21
Рейтинг:
4 1 2 3 4 5
(3 гласа)
Дължина: 29 стр.
Университет: Икономически университет – гр. Варна
Специалност: Информатика
Предмет: Проектиране на системи
Цена:
 (37 лв) 35.15 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.85 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (178KB)          Html format .Html (51KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

система, диаграми на потоците от данни, контекстна диаграма, йерархичен модел, база данни, обработка на данни, номенклатури, входни документи, входен екран, изходен екран, потребителски интерфейс, пощенски картички, доставчици, декомпозиция, доставка, маркетинг и продажби, хранилище на данни

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Ще проектираме информационна система за разпределение на пощенски картички и отчитане на продажбите, която би могла да бъде използвана в компании, които се занимават с разпространение на пощенски картички.

Характерно за пощенските картички е например, че те се издават по различни поводи като Коледа, Нова година, Свети Валентин, Баба Марта, Великден и др. Издават се така също и картички за поздравления за рождени и именни дни, за сватби и за други празници. Освен това, издават се още и картички с изгледи от красиви природни местности и пейзажи, забележителности на градовете и на селата, манастири, църкви, исторически паметници, курортни комплекси и туристически обекти и пр. Във вид на картички се издават също така и художествени произведения на талантливи художници и фотографи, както и още много други видове.

Картичките биват хиляди модели, а и форматите им са доста разнообразни. Някои се продават по единично, други - в комплект; някои са в опаковка с плик, а други - не са; продават се също така и диплянки с изгледи от курортни места и исторически забележителности. Изобщо, разнообразието е твърде голямо.

Една фирма за разпространение на такъв тип печатни произведения, би се затруднила твърде много, ако извършва дейността си 'ръчно', т. е. без използването на компютъризирана система, специално предназначена за този вид дейност. За изграждането на такава система е необходимо проектиране и изпълнение, което може да се извърши едновременно с помощта на MS Access. Добре проектираната автоматизирана система следва да съдържа във вид на база данни каталога на пощенските картички, подходящо класифициран по категории, модели, формат и пр., както и всички други необходими данни, за да е полезна и ефективна и за да помага да фирмата да е конкурентноспособна на пазара.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек