Отчитане на авансите на снабдители

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-10-20
Рейтинг:
2.5 1 2 3 4 5
(4 гласа)
Дължина: 10 стр.
Университет: Икономически университет - Варна
Предмет: Счетоводен софтуер
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (38KB)          Html format .Html (19KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

връзки между таблиците в Access, таблици, заявки, уникален номер, въвеждане, изтриване, промяна на данни

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

В настоящата курсова работа са представени данни за отчитането на аванси с снабдители на ЕТ “Г. Иванова” – Добрич. Фирмата се занимава с търговска дейност, а именно покупко-продажба на бяла и черна техника. ЕТ “Г. Иванова” – Добрич работи с относително постоянни доставчици на техника.

ЕТ “Г. Иванова” – Добрич води политика да предплаща някой от поръчките си в размер от 30% от стойността на доставката, като остатъка го плаща при получаване на доставката. Обикновено във фирмата се правят между 20-30 поръчки на месец със средна стойност от 2000 лв. с различни доставчици. А и някои от поръчките не се предплащат предварително. Затова е необходимо да се води точна и ясна отчетност за предоставените аванси към снабдители работещи с различните доставчици.

Воденето на такава отчетност е необходима за ръководителя на предприятието, тъй като предоставените аванси представляват една не малка част от активите на предприятието, а именно 15% от активите на фирмата. При неизпълнение на дадена поръчка или повреда на поръчаната стока авансите се дължат на фирмата, тоест представляват вземане. Самата база от данни спомага счетоводство на фирмата и бързо и лесно могат да се извеждат отчети и справки по различни въпроси.

Предметната област, за която е създадена базата от данни е за отчитането на аванси с снабдители и във фирма ЕТ “Г. Иванова” – Добрич. За създаване на пълен и адекватен модел на данните от съответната предметна област, са разкрити бизнес операциите и информационните потребности, които трябва да осигурява базата от данни, също и бизнес правилата, които са в сила при реализация на дейността.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.54 сек