Изчисляване на трудовото възнаграждение на персонала във фирма „Елит” ЕООД

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-07-23
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 6 стр.
Университет: Икономически университет – Варна
Специалност: Счетоводство и контрол
Предмет: Счетоводен софтуер
Цена:
 (55 лв) 49.50 лв (нова цена)
  (Спестявате 5.50 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (46KB)          Html format .Html (8KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

MS Access, MS Excel

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

В тази курсова работа е представено изчисляването на трудовото възнаграждение на работниците в шивашка фирма „Елит” ЕООД. Фирмата има предмет на дейност ушиване на различни видове дрехи – специфични – за бутикови магазини и стандартна конфекция. Във фирмата работят шивачки и майстор-шивачки, които са с много добри количествени и качествени показатели при изпълнението на изделията. Ръководството на фирмата е определило, с цел стимулиране на персонала, работнически премии – за количество и за специфична /бутикова/ продукция. За количество премията се полага на работнички, произвели повече от 20 изделия. Премията е за произведени между 20 и 40 изделия – по 1 лв. на изделие, а за произведени над 40 изделия – по 2 лв. на изделие.

Чрез допълнителното възнаграждение от премии, фирмата стимулира шивачките да увеличават производството.

В таблицата са изчислени и удръжките за осигуровки и данък върху заплатите. Изчислена е и чистата сума. Направена е и графика на възнагражденията на шивачките.

Посредством изведените данни, ръководството на фирмата получава информация за размера на възнагражденията, премиите и удръжките което й позволява да взема решения относно работата на шивачките по отношение нарастването на произведените /ушитите/ изделия.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.41 сек