Изграждане на база от данни за централизирано управление на търговската дейност на малка книжарница

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-08-24
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 30 стр.
Университет: Икономически университет – Варна
Специалност: Статистика
Предмет: Бази от данни
Цена:
 (100 лв) 80.00 лв (нова цена)
  (Спестявате 20.00 лв, 20%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (133KB)          Html format .Html (27KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

база от данни, релационен модел, контрол на данните, визуализация и структура на таблиците в Access, заявки, формуляри за въвеждане и актуализация на данни, отчети

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Да се изгради база от данни за централизирано управление на търговската дейност на малка книжарница. Книжарницата работи с единични екземпляри и редки книги и държи на склад не повече от няколко хиляди заглавия едновременно. За да се поддържа добър архив за продажбите, като се следи всяка поръчка от момента, в който продавачът приеме поръчката, до момента за извършване на продажбата трябва да се изгради система от връзки обслужващи целия процес.

За всяка книга се съхранява информация за заглавие, автор, издател, дата на публикация, тираж, цена и описание, което не е задължително.

За всеки клиент се съхранява информация относно Код, наименование, Булстат, или номер по ДДС, адрес, телефон за връзка, факс. На един клиент могат да бъдат продадени повече от една книги.

За всеки служител да се подържа информация относно име, фамилия, дата на постъпване, адрес, телефон, дата на раждане или ЕГН.

За авторите на книги да се подържа информация относно дата на раждане, име, фамилия и година на смъртта му при наличие на такава.

Проектът е разработен за нуждите на от централизиране на информацията, така, че да може по-лесно и по-ефикасно да се управляват наличностите и да се следят поръчките. Системата не осъществява счетоводно отчитане на финансовите операции.

Системата поддържа възможности за изваждане на отчети за предварително зададен период от време. Отчетите могат да дадат обобщена информация относно продажбите за съответен период.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.46 сек