Активни оптични компоненти

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2010-11-07
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 45 стр.
Университет: Софийски университет "Св. Климент Охридски"
Специалност: Квантова електроника
Предмет: Оптични комуникационни мрежи
Изтегли: Doc format .Doc (480KB)     Rar format .Rar (140KB)     Html format .Html (351KB)

Ключови думи и изрази:

оптична съобщителна система, активни оптични компоненти, ИКМ, СД, ЕОП, фотодетектори, опто–електронни преобразуватели, предаватели, приемници, диоди, светодиоди, фотодиоди, фотодетектор, декодер, преднапрежение, зонна теория, рекомбинация, ток, мощност, напрежение, тъмнови ток, транзистор

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Оптичните методи за пренасяне на информация са били използувани широко от древността, но едва в края на двадесети век когато човечеството навлезе в т.нар. ”ера на информационните технологии”, далекосъобщенията отново се връщат към използуването на оптичния обхват за предаване на импулсни сигнали по кварцови оптични влакна.

Предимствата на оптичните линии са, че оптичният сигнал се разпространява по световодна система с минимални загуби и осигурява висок информационен капацитет на съобщителния канал. Икономията на цветни метали, високата шумозащитеност, устойчивостта към външни влияния, малките размери и накрая дискретността на предаваната информация в близка перспектива създават възможности за принципно качествени изменения в изграждането на преносните съобщителни системи.

Съгласно предмета на дипломната работа, а именно “ Активни оптични компоненти”, по-надолу се разглеждат видовете активни оптични компоненти, техните характеристики и параметри, като съставна част на оптични предаватели и оптични приемници.

Актуалността на настоящата дипломна работа се състои в това, че в нея са разгледани и решени въпроси, важни от гледна точка на развитието на съвременните съобщителни системи.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

Време за зареждане: 0.48 сек