Динамика на интеграционните процеси в основните договори на ЕО/ЕС

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2010-09-23
Рейтинг:
4 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 49 стр.
Изтегли: Doc format .Doc (468KB)     Rar format .Rar (98KB)     Html format .Html (226KB)

Ключови думи и изрази:

правни механизми за управление на интеграционните процеси, учредителен договор – правна същност, интеграционни общности, общностно право, интеграционни политики на ЕС, Парижки договор, Римски договори, генерални ревизии на учредителните договори, Единен европейски акт (ЕЕА), единен пазар, Договор от Маастрихт, икономически и валутен съюз, Договор от Амстердам, Договор от Ница

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Интеграционните процеси, под чиито импулси Старият континент се доближава до мечтите на най-ярките си умове, а именно стабилност, просперитет и единство на народите, са заложени още в Учредителните договори, намерили израз първоначално в преамбюла на договора на Европейската общност за въглища и стомана.

Високопоставените цели на държавите-учредителки предпоставят задълбочени интеграционни процеси.

В преамбюла на тази историческа резолюция четем, че “Правителствата на Шестте ... вярват, че е настъпил момента за преминаване към нов етап на изграждането на Европа ... Те смятат, че създаването на обединена Европа трябва да продължи чрез развитието на общи институции, постепенното сливане на националните икономики, създаването на общ пазар и постепенното хармонизиране на социалните им политики”.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

Време за зареждане: 0.68 сек