Организационна диагностика на “Херти” ООД - Шумен

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-04-15
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 14 стр.
Университет: Софийски университет “Св. Климент Охридски”
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (66KB)          Html format .Html (34KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

организационна структура и диагностика, корпоративна идентичност, диагностика на микро и макросредата, икономически и политически фактори, доставчици, клиенти, базови цели, подцели и задачи, мисия, визия

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Структурата на организацията се доближава най-много до линейния тип структура в горната си част. В долната част се наблюдава и функционално разделение. Структурата на фирмата все още не е окончателно завършена. Причината за това е факта, че “Херти” ООД е все още сравнително млада организация, която започна да се развива бързо едва преди 4-5 години (с излизането на външните пазари). Поради това и една от целите на организацията е усъвършенстване на организационното структуриране на всички фирмени звена. Отчитайки тенденцията за разширяване на полетата на дейност, увеличаване на персонала и увеличаване на пазарния дял в чужбина, тази структура би станала твърде тромава. За това може да се окаже необходимо да се въведат щабове към директорите на дирекции, особено при тези като Маркетинг и продажби и Финансова дирекция. Това би се наложило и от повишаването на сложността и обема на задачите, пред които се изправят директорите. Така структурата може да премине в линейно-щабна с ограничен функционализъм.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек