Проблеми при отчитането на привлечения капитал по сметки на банкови клиенти

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2009-02-10
Рейтинг:
4 1 2 3 4 5
(4 гласа)
Дължина: 68 стр.
Университет: СА
Специалност: Счетоводство и одитинг в банките
Цена:
 (44 лв) 39.60 лв (нова цена)
  (Спестявате 4.40 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (145KB)          Html format .Html (31KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

отчитане на привлечен капитал, банкови клиенти, счетоводно отчитане, одитинг, банкови операции, ликвидни средства, търговски банки, българска банкова система, култура на обслужване, финансови услуги

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Търговските банки имат за цел да служат максимално добре на икономическите приоритети на страната и развитието на националното стопанство. Дейността, която осъществяват ги прави особен род социални организации, които от векове привличат и отразяват общественото доверие по отношение движението на парите, разплащанията и кредитите.

Това доверие на обществото към банките се поддържа и възпроизвежда постоянно, чрез техните посреднически функции.

Банката в съвременния смисъл на думата възниква едва, когато основен източник за набиране на средствата, с които оперира финансовата институция, става привлечения от други стопански субекти капитал. По своята същност, банковата дейност се състои в акумулиране на ликвидни средства от икономически агенти и предоставянето им като заем на други, които стават длъжници на банката.

Търговските банки обслужват своите клиенти като им предоставят различни банкови продукти и услуги, съобразени с икономическите условия в страната.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек