Характеристика на лидерството

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2008-11-10
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 20 стр.
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (86KB)          Html format .Html (26KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

лидерство, влияние и власт, лични качества, поведенчески подход, ситуационен подход, концепция за интелигентността, ефективност, лидерски умения, мотивационни способности, теории за лидерството

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

В нашата страна се развива пазарната икономика. Това ще рече, че всички нейни субекти са поставени в пазарни условия. Един от тези субекти е фирмата. Всяка фирма има за цел да развива така своята дейност, че да извлича максимална полза от нея.

Това ще рече, че тя така ще организира дейността си, че с минимални разходи да извлече максимални ползи. За да реализира тази своя цел собственикът /мениджърът/ на фирмата трябва добре да управлява човешкия фактор в нея, защото той е най-ценния му ресурс.

Определено може да се твърди, че ръководството е най-съществения фактор за ефективното управление на една организация.

Успешното изпълнение на функциите от ръководителя несъмнено до голяма степен са плод на вътрешно присъщи качества, натрупан опит, интуиция и управленски талант. От друга страна може да се твърди, че управленческите способности следва да се формират и да се изграждат.

С други думи те са нещо, което може да се придобие чрез системно изучаване и най-вече чрез дългосрочна практика. Първата крачка в това формиране са знанията относно власт, влияние и лидерство и начините на тяхното упражняване.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек