Развитие на теорията на управление

Вид: въпрос за държавен изпит
Прибавен: 2008-12-16
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 7 стр.
Университет: Бургаски Свободен университет
Специалност: Бизнес администрация
Цена:
20 лв
 
Пълно резюме: RTF format .Rtf (24KB)          Html format .Html (10KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

теория на управлението, характеристики на управлението, управленски школи, ситуационен подход

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Има много веществени доказателства за съществуването на управленската практика още преди три хилядолетия. Управленската практика е действително древна. Но идеята за управлението като научна дисциплина, професия, изследователска област е относително нова.

Хората, до края на миналия век са се интересували единствено от това как организацията да заработи повече пари, как да се сдобият с повече политическа власт, но не и как да управляват по-ефективно.

Книгата на Фредерик Тейлър “Принципи на научното управление”, публикувана през 1911г., предизвиква истински интерес към управлението. Появата й се счита за начало на признанието, че една организация може да се управлява системно и ефективно за достигане на нейните цели.

Идеята, че управлението може да има съществен принос за развитието и успеха на една организация, се е зародила за първи път в Америка.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек