Развитие на теорията на управление

Вид: въпрос за държавен изпит
Прибавен: 2008-12-16
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 7 стр.
Университет: Бургаски Свободен университет
Специалност: Бизнес администрация
Цена:
20 лв
 
Пълно резюме: RTF format .Rtf (24KB)          Html format .Html (10KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

теория на управлението, характеристики на управлението, управленски школи, ситуационен подход

Частично (кратко) резюме на темата

Има много веществени доказателства за съществуването на управленската практика още преди три хилядолетия. Управленската практика е действително древна. Но идеята за управлението като научна дисциплина, професия, изследователска област е относително нова.

Хората, до края на миналия век са се интересували единствено от това как организацията да заработи повече пари, как да се сдобият с повече политическа власт, но не и как да управляват по-ефективно.

Книгата на Фредерик Тейлър “Принципи на научното управление”, публикувана през 1911г., предизвиква истински интерес към управлението. Появата й се счита за начало на признанието, че една организация може да се управлява системно и ефективно за достигане на нейните цели.

Идеята, че управлението може да има съществен принос за развитието и успеха на една организация, се е зародила за първи път в Америка.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек