Структура на БВП по елементи на крайно ползване - състояние и динамика

Вид: курсова работа
Прибавен: 2007-07-22
Рейтинг:
4.25 1 2 3 4 5
(4 гласа)
Дължина: 10 стр.
Университет: Пловдивски университет
Специалност: Макроикономика
Предмет: Макроикономика
Цена:
20 лв
 
Пълно резюме: RTF format .Rtf (119KB)          Html format .Html (21KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

брутен вътрешен продукт - определение, значение на БВП, изследване на БВП на България за 2006 год, прогнози и перспективи.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Речникът по финанси на Греъм Банок и Уилям Мансър (The Penguin International Dictionary of Finance, Graham Bannock and William Manser, 1989, London) дава следното определение на Брутен вътрешен продукт:
Брутен вътрешен продукт (БВП) / Gross domestic product. Паричното изражение (по пазарни цени) на стоките и услугите, произведени в икономиката за определен период от време, обикновено година или тримесечие. Не се отчитат разходите за замяна на дълготрайни активи. Включени са само стоки за крайно потребление или инвестиции, тъй като стойността на междинните стоки, т.е. суровини и материали, се включени в цените на благата за крайно потребление. БВП се различава от Брутен национален продукт (БНП) по изключването на дохода от инвестиции в чужбина. Съвкупните стойности на тези национални сметки могат да се измерят както по текущи цени, така и в реално изражение.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.4 сек