Митническо агентиране – проблеми и перспективи

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2010-11-06
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 45 стр.
Изтегли: Doc format .Doc (322KB)     Rar format .Rar (76KB)     Html format .Html (325KB)

Ключови думи и изрази:

митническо агентиране, проблеми, перспективи, агенция Митници, режими, процедури, митнически агент, понятие, функции, представителство, обучение, компетентност, корупция, ЕС, европейски структури, приобщаване, митнически контрол

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Съвременните събития в Източна Европа и в бившия Съветски съюз и по-специално ускореното движение напред към пазарно ориентирана икономика накараха редица митнически администрации да преоценят своята роля.

Страните, поели пътя на пазарната икономика, провеждат в по-голямата си част радикални промени както от политически, така и от икономически характер.

Поради различната степен на икономическо развитие на страните, различните им политически цели и строй, различните им производствени и потребителски възможности, всяка страна изгражда своя митническа политика, отговаряща най-добре на нейните политически, икономически и социални интереси.

Държавата поема върху себе си функции на регулиране, т.е. тя започва да прави “Правилата на играта”. Не става дума за пряка намеса на държавните органи в производствените и външнотърговските процеси, което е характерно за планово организираната икономика, а за осигуряване на насочеността на икономическото развитие с оглед постигане на научнотехнически, икономически и социален прогрес.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

Време за зареждане: 0.4 сек