Митническо агентиране – проблеми и перспективи

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2010-11-06
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 45 стр.
Изтегли: Doc format .Doc (322KB)     Rar format .Rar (76KB)     Html format .Html (325KB)

Ключови думи и изрази:

митническо агентиране, проблеми, перспективи, агенция Митници, режими, процедури, митнически агент, понятие, функции, представителство, обучение, компетентност, корупция, ЕС, европейски структури, приобщаване, митнически контрол

Частично (кратко) резюме на темата

Съвременните събития в Източна Европа и в бившия Съветски съюз и по-специално ускореното движение напред към пазарно ориентирана икономика накараха редица митнически администрации да преоценят своята роля.

Страните, поели пътя на пазарната икономика, провеждат в по-голямата си част радикални промени както от политически, така и от икономически характер.

Поради различната степен на икономическо развитие на страните, различните им политически цели и строй, различните им производствени и потребителски възможности, всяка страна изгражда своя митническа политика, отговаряща най-добре на нейните политически, икономически и социални интереси.

Държавата поема върху себе си функции на регулиране, т.е. тя започва да прави “Правилата на играта”. Не става дума за пряка намеса на държавните органи в производствените и външнотърговските процеси, което е характерно за планово организираната икономика, а за осигуряване на насочеността на икономическото развитие с оглед постигане на научнотехнически, икономически и социален прогрес.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

реклама реклама
  • Автори печелете пари

Време за зареждане: 0.39 сек