Здравословни и безопасни условия на труд. Системи за управление на здравето и безопасността при работа OHSAS 18001. Пример за внедрена система в "Асарел - Медет" АД

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2009-12-09
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 23 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Специалност: Аграрен бизнес
Цена:
 (44 лв) 39.60 лв (нова цена)
  (Спестявате 4.40 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (113KB)          Html format .Html (36KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

безопасни условия на труд, системи за управление на здравето, трудово право, Служба по трудова медицина, работни инструкции, Главна инспекция по труда, работоспособност на работещите, инвестиции в условията на труд

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Здравословни условия на труд са тези, при които са отстранени вредите, свързани с химическото, физическото и биохимическото вредно въздействие на работната среда върху трудовата дейност. Факторите, въздействащи върху служителите трябва да бъдат в допустими граници и да не нарушават нормалното функциониране на човешкия организъм. Безопасни са условията на труда, които запазват физическата сила и психическата устойчивост на служителя.

При работата с машините и съоръженията опасните последици за човешкия живот, здраве и работоспособност да са минимални. Обобщено Здравословни и безопасни условия на труд (ЗБУТ) са тези, които осигуряват опазването на живота, здравето и работоспособността на работещите по време на производствения процес.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек