Нематериални права в Гражданското право – понятие и видове

Вид: курсова работа
Прибавен: 2011-11-09
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 28 стр.
Университет: Бургаски свободен университет
Специалност: Право
Предмет: Гражданско право
Цена:
 (44 лв) 39.60 лв (нова цена)
  (Спестявате 4.40 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (188KB)          Html format .Html (99KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

нематериални права, гражданско право, понятие, видове, особености, авторско право, творби, патентно право, промишлен дизайн, марки и географски означения, сродни права, обект, субект, блага

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Всяко гражданско правоотношение се характеризира със своите страни и обекти. Както няма и не може да има гражданско правоотношение без субекти, така няма и не може да има гражданско правоотношение без обект (предмет). Обект на гражданското правоотношение е благо, спрямо което носителят на субективното право може да упражнява признатото му и гарантирано от закона поведение за задоволяване на съответния интерес.

Гражданското право признава различни качества на вещите и на другите блага. Ако тези качества не са прикрепени към обектите на правото, то как да се обясни съществуването им? Освен това спецификата на обектите налага обособяването на отделните видове гражданки правоотношения без вещта като техен обект.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.49 сек