Устройство за повърхностна обработка на фино - механични детайли с неправилна форма

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2010-11-17
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 46 стр.
Изтегли: Doc format .Doc (2.79MB)     Rar format .Rar (916KB)     Html format .Html (1.05MB)

Ключови думи и изрази:

устройство, повърхностна обработка, фино механични детайли, неправилна форма, грапавост, ефективност, абразивни материали, машини, хонинговане, свръхзаглаждане, притриване, полиране, шлифоване, барабан, сребро, стомана, сплави

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Машините за абразивна обработка намират все по-широко приложение поради изискванията за точност и високо качество на детайлите. Шлифовъчните машини са най-разпространени поради това, че отговарят на следните изисквания - максимална точност, гладкост и високо качество.
С всеки изминат ден изискванията към изделията се повишават поради високата конкуренция, вноса, цените, прогреса в технологическото развитие и др.
Голямото развитие на машините за масово производство е резултат на прогреса в технологията /високи скорости на рязане/, а постиженията при дребно и средно серийното производство са свързани преди всичко с развитие на средствата за автоматизация и контрол /ЦПУ/.
Качествените показатели на машините за абразивна обработка зависят преди всичко от това с каква точност обработват повърхнините на обработваните детайли и постигнатата грапавост.
Съществуват пет класа на точност, които определят качеството на обработката:
- Н /І / - с нормална точност;
- П /ІІ / - с повишена точност;
- В /ІІІ / - с висока точност;
- А /ІV / - с особено висока точност;
- С /V / - особено точни машини.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

Време за зареждане: 0.68 сек