Определение, класификация и измерване на разпределението на работното време.

Вид: курсова работа
Прибавен: 2005-11-02
Рейтинг:
3.5714 1 2 3 4 5
(7 гласа)
Дължина: 21 стр.
Предмет: Управление на човешките ресурси.
Цена:
15 лв
 
Пълно резюме: RTF format .Rtf (40KB)          Html format .Html (27KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

разпределението на работното време, фактори за промяна, типове разпределение на работното време, годишни договори, нулеви договори, договори за гъвкаво работно време, потенциални подобрения в националните методи, изследвания в UK и USA.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Работното време е от голямо значение за качеството на работния ден на човека, така и за работата на предприятието. И работните часове и различните начини, по които са разпределени оказват голямо влияние върху много условия на работата. Например, броя на часовете, през които хората се трудят пряко влияят на тяхното възнаграждение; не само на техните заплати, но и на извън заплатни приходи като платен отпуск, пенсия и дори до техния достъп до социална защита. Работните часове също оказват влияние върху сигурността и здравето на работника, така както и на способността да се балансират работата със семейните отговорности. Колкото до просперитета на предприятието, има явна връзка между работното време, удоволствието от работата и продуктивността.

Неотдавнашните промени в работното време по отношение на неговата гъвкавост показват, че стандартната работна седмица е все по далече от нормата. Различни иновационни модели за работното време, като например този за часовете, изчислени на годишна основа, гъвкавост, работа на дежурства са все повече налагани.

Тази наука изследва как разпределението на работното време се променя, разчитайки на ограничената информация, предоставена от национални проучвания за работата. След това се обмисля как тези иновационни модели, като едногодишни договори, могат да бъдат организирани и квалифицирани смислено. Най-накрая проучването изследва как четири страни се опитват да оценят работното време в техните официални статистики: Германия, Италия, Великобритания и САЩ. Резултатът е изобилие от информация отнасяща се до това как статистическите системи могат да бъдат улеснени с оценката на днешното гъвкаво разпределение на работното време.

Това проучване предлага перспектива относно това как по-добре може да бъде характеризирано развитието на разпределението на работното време. Надявам се, че това проучване ще съдейства за развитието на нови методи, предлагащи подробни информационни източници за достъп до въздействието на работното време върху благополучието на работника.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек