Регулативни и лицензирани режими за развитието на частния бизнес

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2010-11-17
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 70 стр.
Изтегли: Doc format .Doc (414KB)     Rar format .Rar (64KB)     Html format .Html (414KB)

Ключови думи и изрази:

нормативна база, частен бизнес, митнически режим, държавна регулация, Търговски закон, внос, транзит, износ, митническо складиране, активно усъвършенстване, БНБ, ВАС, лицензии, местна банка, чуждестранна банка, обезпечение, бизнес среда, пазарна среда, население, заети лица, данъчни субекти, обекти на облагане, преотстъпване на данък

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Значението на регулиращата функция на държавата, относно частния бизнес е съществено за неговото цялостно развитие. Това до голяма степен е свързано и с факта, че след преминаването към пазарна икономика, в България все повече нараства ролята на частния сектор, а оттам и необходимостта от неговото правно регулиране.

С оглед на факта, че за да изпълнява своите функции държавата се нуждае от допълнително средства следва да се проследи начина, по който тя ги набавя. Това основно става чрез данъчното облагане, както на частните организации, така и на всички граждани. В този смисъл подробно са разяснени, както техниката на начисляване и събиране на данъчните вземания, определена в съответните материални данъчни закони, така и влиянието на данъците върху доходите на фирмите и населението.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

Време за зареждане: 0.42 сек