Контрол върху акцизното облагане

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2010-11-23
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 58 стр.
Изтегли: Doc format .Doc (466KB)     Rar format .Rar (118KB)     Html format .Html (403KB)

Ключови думи и изрази:

контрол, акцизно облагане, субекти, акциз, акцизни стоки, бира, вино, тютюн, етилов алкохол, енергийни продукти, автомобили, бандероли, задължаване, освобождаване, заплащане, лицензионен режим, европейски директиви, норми, проблеми, агенция „Митници”

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Целта на настоящата дипломна работа е да се разгледа контролът върху акцизното облагане като функция на Агенция „Митници”, предоставена й съгласно европейските изисквания.

Предмет на разглеждане са измененията в Закона за акцизното облагане и данъчните складове, които промени изменят съществено досегашните категории на акцизното облагане в посока хармонизация с европейските стандарти и съответно променят и функциите на контрола върху него. Измененията са в посока на проверки на лицензираните складодържатели, регистрираните по закона лица и освободените от акциз крайни потребители. В тази връзка митническите учреждения получават компетенциите на териториални дирекции на Националната агенция за приходите.

Обект на изследване е законовата база на акцизното облагане. Именно защото въвеждането на нови категории в акцизния режим е и главната причина за преминаване правомощията по контрола върху акцизите към митническите власти, се определя съдържанието на тези категории и контрола, който те предполагат.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

Време за зареждане: 0.42 сек